Финансы

Ангола оголосила про вихід з ОПЕК

“> Ангола оголосила про вихід з ОПЕК

Уряд Анголи оголосив про вихід країни з Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК). Про це оголосив міністр мінеральних ресурсів, нафти та газу Діамантіно Азеведо під час засідання Ради міністрів та президента країни Жуана Лоренсу, повідомляє газета Jornal de Angola.

Ми вважаємо, що зараз Ангола нічого не отримує, залишаючись в організації. Захищаючи свої інтереси, країна вирішила вийти з ОПЕК.

Ангола завжди дотримувалась своїх зобов'язань і виступала за модернізацію ОПЕК, членом якого була з 2007 року, заявив міністр.

Конфлікт країни, яка входить до двадцятки найбільших виробників нафти, і картелю розпочався у листопаді, коли для Нігерії, Анголи та Конго встановили граничний рівень видобутку на рівні 1,5 млн барелів на добу (б/д), 1,11 млн б/д та 277 тис. б/д.

Ангола квоту для себе (-180 тис. б/д) відкинула. У 2022 році видобуток нафти в Анголі складав 1,19 млн барелів на добу.

Представник Анголи при ОПЕК Естевао Педру заявив 30 листопада, що країна видобуватиме нафту понад встановленої для неї квоту. Тоді він пообіцяв, що африканська країна видобуватиме 1,18 млн б/д починаючи з січня, що перевищувало квоту 1,11 млн барелів. Експорт нафти становить 47% від ВВП Анголи.

Після заяви про вихід Анголи з ОПЕК ціни на нафту марки Brent (ресурс лютого) різко просіли з $79,32/барель до $78,42/барель (-1,6%), ціна на нафту марки WTI (ресурс лютого) впала з $74,08/барель до $73,06/барель (-1,6%).

Нагадаємо, у США зростає видобуток сланцевої нафти через скорочення експорту ОПЕК+.

По материалам: Подробности

Аватар

Богдан Молчанов

About Author

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Также стоит прочитать

Финансы

Світовий банк виділив Україні $232 млн на ремонт житла: хто отримає гроші

“> Світовий банк виділив Україні $232 млн допомоги на терміновий ремонт житла, пошкодженого внаслідок  російського вторгнення. Про це повідомила пресслужба
Финансы

Українські учні в польських школах можуть отримати шкільну стипендію та соціальну допомогу

Учні в польських навчальних закладах можуть подати заявку на соціальну допомогу, включаючи шкільну стипендію та матеріальну допомогу. Дізнайтеся, хто може