Финансы

Алкогольному магнату Черняку оголосили підозру

“> Алкогольному магнату Черняку оголосили підозру

Українському підприємцю Євгену Черняку оголошено підозру у фінансуванні збройної агресії рф. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За висновками слідчих, не зважаючи на вторгнення росії в Україну, компанії, що належать Черняку, продовжували вести бізнес з країною-агресором. Лише протягом 2022 року його підприємства у формі сплати податків та зборів перерахували близько 6 млрд гривень еквівалентно до бюджету рф.

Також встановлено, що підприємства Черняка, розташовані в чотирьох країнах Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували в росії промисловий спирт та інші супутні товари. У приміщеннях його холдингу в Україні знайдено документи та інші докази незаконної діяльності на користь росії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили про підозру Черняку та ще 6 топменеджерам його компаній за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб), – сказано в повідомленні.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на їх приватне і корпоративне майно для передачі в управління АРМА.

Євген Черняк – один з найзаможніших підприємців в Україні, є також відомим блогером. Його компанія Global Spirits, яка спеціалізується на виробництві алкоголю, є найбільшою в Східній Європі. До складу холдингу входять горілчаний завод "Хортиця" та Одеський коньячний завод. Global Spirits володіє відомими брендами, такими як "Хортиця", "Мороша", Blagoff та інші.

Нагадаємо, російські спецслужби готують масштабну медійну спецоперацію з метою дискредитації роботи Державного бюро розслідувань.

По материалам: Подробности

Аватар

Богдан Молчанов

About Author

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Также стоит прочитать

Финансы

Світовий банк виділив Україні $232 млн на ремонт житла: хто отримає гроші

“> Світовий банк виділив Україні $232 млн допомоги на терміновий ремонт житла, пошкодженого внаслідок  російського вторгнення. Про це повідомила пресслужба
Финансы

Українські учні в польських школах можуть отримати шкільну стипендію та соціальну допомогу

Учні в польських навчальних закладах можуть подати заявку на соціальну допомогу, включаючи шкільну стипендію та матеріальну допомогу. Дізнайтеся, хто може