Финансы

Уряд спростив процедуру призначення пільг на комуналку для ветеранів та їх сімей

“> Уряд спростив процедуру призначення пільг на комуналку для ветеранів та їх сімей

Український уряд спростив процедуру надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни та членів їх сімей.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Згідно з чинним законодавством, для отримання пільг на житлово-комунальні послуги, ветеран повинен особисто звернутися до уповноважених органів. Однак учасники воєнних дій та їх сім'ї, які перебувають на передовій, мали труднощі із здійсненням цього процесу, оскільки не мали можливості особисто звертатися за пільгами. Це призводило до того, що ветерани та їх сім'ї не могли скористатися соціальними гарантіями, передбаченими державою.

З метою вирішення цієї проблеми Мінсоцполітики розробило постанову, яку Кабінет міністрів України ухвалив 27 грудня. Згідно з нею, був затверджений експериментальний порядок взяття на облік та призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни та членів їх сімей.

Цей порядок буде запроваджено через 4 місяці після необхідних технічних модифікацій інформаційних систем. Він спрощує процедуру введення відомостей в Реєстр осіб, які мають право на пільги, та призначення Пенсійним фондом України пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Зокрема:

  • З травня 2024 року члени родини ветерана війни, який не може самостійно подати заяву на отримання пільги на житлово-комунальні послуги, матимуть можливість це зробити за нього.
  • Замість двох окремих заяв можна буде подати єдину спрощену заяву щодо взяття на облік як пільговика та отримання пільг.
  • Обсяг необхідної інформації для призначення пільг буде зменшено, а частину необхідної інформації буде надавати Мінсоцполітики та Пенсійний фонд України через взаємодію їхніх інформаційних систем.
  • Запропонована можливість подачі спрощеної заяви, як паперової, так і в електронній формі, включаючи портал Дія.

Нагадаємо, є великий ризик того, що у січні Україна залишаться без макрофінансової підтримки з боку наших союзників і партнерів. На цей випадок в уряду є план Б щодо фінансування виплат пенсій і зарплат бюджетникам.

По материалам: Подробности

Аватар

Богдан Молчанов

About Author

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Также стоит прочитать

Финансы

Світовий банк виділив Україні $232 млн на ремонт житла: хто отримає гроші

“> Світовий банк виділив Україні $232 млн допомоги на терміновий ремонт житла, пошкодженого внаслідок  російського вторгнення. Про це повідомила пресслужба
Финансы

Українські учні в польських школах можуть отримати шкільну стипендію та соціальну допомогу

Учні в польських навчальних закладах можуть подати заявку на соціальну допомогу, включаючи шкільну стипендію та матеріальну допомогу. Дізнайтеся, хто може