Финансы

В одній з країн можуть скасувати виплати для всіх українців

“> В одній з країн можуть скасувати виплати для всіх українців

Міністр соціального захисту населення Ірландії Хізер Хамфріс заявила про можливість скорочення соціальних виплат для всіх українців, що проживають у державному житлі, незалежно від часу прибуття. Згідно із новими правилами, які набудуть чинності у лютому, зменшення виплат буде застосовано лише до новоприбулих біженців.

Про це повідомляє irishexaminer.com.

Під час виступу в Палаті представників Ірландії, Хамфріс вказала, що може бути прийнято рішення про скорочення соціальних виплат для всіх українських біженців у майбутньому. Згідно з новим законом, прийнятим нижчою палатою парламенту, тижневі виплати для новоприбулих українських біженців зменшаться з 220 євро до 38,80 євро.

Уряд також встановить 90-денний ліміт для проживання українських біженців у державних помешканнях, хоча вони збережуть право на повну виплату допомоги на дітей.

Люди повинні взяти на себе відповідальність і вирішити, що якщо вони збираються залишитися в Ірландії, то їм доведеться або знайти роботу, власне житло, або рухатися далі, – сказала міністр.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив свою впевненість у тому, що лідери держав та урядів країн-членів Євросоюзу зможуть досягти угоди про надання Україні фінансової допомоги у розмірі 50 мільярдів євро.

По материалам: Подробности

Аватар

Богдан Молчанов

About Author

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Также стоит прочитать

Финансы

Світовий банк виділив Україні $232 млн на ремонт житла: хто отримає гроші

“> Світовий банк виділив Україні $232 млн допомоги на терміновий ремонт житла, пошкодженого внаслідок  російського вторгнення. Про це повідомила пресслужба
Финансы

Українські учні в польських школах можуть отримати шкільну стипендію та соціальну допомогу

Учні в польських навчальних закладах можуть подати заявку на соціальну допомогу, включаючи шкільну стипендію та матеріальну допомогу. Дізнайтеся, хто може