Финансы

У січні Україна вийшла на довоєнні обсяги експорту морем

“> У січні Україна вийшла на довоєнні обсяги експорту морем

У січні цього року Україна досягла попередніх показників експорту морем, що були характерні до виникнення військового конфлікту, завдяки ефективному функціонуванню українського морського шляху.

За цей період експорт через український морський шлях склав 15 мільйонів тонн, що становить значну частку експортних обсягів країни. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Також за новим зерновим маршрутом вже пройшло понад 660 суден, які доставили майже 20 мільйонів тонн вантажів у 32 країни світу, із яких 70% становить українська сільськогосподарська продукція.

Міністерство економіки підкреслює, що за січень українські виробники експортували 12 мільйонів тонн продукції, що менше лише на 2 мільйони тонн порівняно з січнем 2022 року, з них 8,7 мільйона тонн було вивезено морем.

За минулий місяць загальний експорт України склав $3,1 мільярда, при цьому $1,9 мільярда припадає на морський експорт. Ефективне функціонування українського морського шляху забезпечили Військово-морські та Повітряні сили ЗСУ, а також Служба безпеки України, які активно знищували та відбивали атаки російських кораблів у Чорному морі.

Нагадаємо, Україна за 6 місяців експортувала понад 20 мільйонів тонн вантажів з одеських портів до 32 країн світу через український коридор.

По материалам: Подробности

Аватар

Богдан Молчанов

About Author

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Также стоит прочитать

Финансы

Світовий банк виділив Україні $232 млн на ремонт житла: хто отримає гроші

“> Світовий банк виділив Україні $232 млн допомоги на терміновий ремонт житла, пошкодженого внаслідок  російського вторгнення. Про це повідомила пресслужба
Финансы

Українські учні в польських школах можуть отримати шкільну стипендію та соціальну допомогу

Учні в польських навчальних закладах можуть подати заявку на соціальну допомогу, включаючи шкільну стипендію та матеріальну допомогу. Дізнайтеся, хто може