Финансы

Стало відомо, скільки грошей витратила рф на масштабну ракетну атаку 7 лютого

“> Стало відомо, скільки грошей витратила рф на масштабну ракетну атаку 7 лютого

Сьогоднішня ранкова атака рф на Україну з використанням дронів і ракет могла обійтися країні-агресору щонайменше у 423 мільйони доларів. Про це повідомляє "Економічна правда".

За даними Повітряних сил ЗСУ, на початку доби 7 лютого 2024 року ворог здійснив кілька ударів по території України, використовуючи різні засоби повітряної атаки: ударні БПЛА, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети. Загалом, противник використав 64 засоби повітряної атаки:

  • 20 ударних БПЛА типу Shahed-136/131
  • 29 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 (з десяти літаків стратегічної авіації Ту-95МС)
  • 4 крилаті ракети Х-22 (з бомбардувальників Ту-22М3)
  • 3 крилаті ракети морського базування "Калібр" (з носіїв у Чорному морі)
  • 3 балістичні ракети "Іскандер-М"
  • 5 зенітних керованих ракет С-300

Згідно з розрахунками "Економічної правди", вартість одного БПЛА Shahed-136/131 може становити від 49 тисяч до 290 тисяч доларів. Отже, 20 "шахедів" можуть обійтися країні-агресору близько 3,9 мільйонів доларів. Вартість ракети Х-22 оцінюється приблизно в мільйон доларів, тому чотири ракети можуть коштувати 4 мільйони доларів.

Одна ракета Х-101 може обійтися в приблизно 13 мільйонів доларів, отже, загальна вартість ракет цього типу становить 377 мільйонів доларів. Вартість однієї зенітної керованої ракети С-300 складає щонайменше 2 мільйони доларів, отже, їхня загальна вартість може становити близько 10 мільйонів доларів.

Один "Калібр" приблизно коштує 6,5 мільйонів доларів, тому на них було витрачено 19,5 мільйона доларів.

Балістична ракета "Іскандер-М" може коштувати близько 3 мільйонів доларів, отже, загальна вартість ракет цього типу складає 9 мільйонів доларів. Підводячи підсумок, можна припустити, що ранкова атака на Україну 7 лютого обійшлася ворогові приблизно у 423,4 мільйона доларів.

Раніше повідомлялося, що роботи з усунення наслідків масованої атаки, що сталася у Києві 7 лютого, успішно завершено. У багатоповерховому будинку у Голосіївському районі загинуло четверо людей. З будівлі було евакуйовано 40 мешканців, а 28 осіб було врятовано.

По материалам: Подробности

Аватар

Богдан Молчанов

About Author

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Также стоит прочитать

Финансы

Світовий банк виділив Україні $232 млн на ремонт житла: хто отримає гроші

“> Світовий банк виділив Україні $232 млн допомоги на терміновий ремонт житла, пошкодженого внаслідок  російського вторгнення. Про це повідомила пресслужба
Финансы

Українські учні в польських школах можуть отримати шкільну стипендію та соціальну допомогу

Учні в польських навчальних закладах можуть подати заявку на соціальну допомогу, включаючи шкільну стипендію та матеріальну допомогу. Дізнайтеся, хто може